مراحل کُرم بندی روی دیوار:

1-‌ ابتدا باید شاقول را بر سطح دیوار قرار داد؛ تا بتوان ضخامت کُرم را برای گچ‌اندازی تعیین نمود.

2- اگر ارتفاع دیوار 3متر باشد، در این صورت کُرم یا نشانه را در ارتفاع 80/2 سانتی متری 20 سانتی متر مانده به سقف اجرا می کنیم و آن را کُرم آ می نمائیم.

توجه: این نشانه باید حداقل ضخامت را داشته باشد.

3- نشانه بعدی را ‌30 سانتی متر مانده به کف اجرا می کنیم و ضامن شاقول را بر کُرم آ صاف قرار می دهیم طوری که قسمت برجستگی شاقول مماس بر کرم یا نشانه پائین به نام بی قرار گیرد، اگر زیر شاقول خالی بود گچ اضافه می کنیم تا برابر شاقول قرار گیرد و اگر اضافه بود، با ماله کم‌ کم می تراشیم، تا کاملاً شاقول، بر سطح کرم بی منطبق شود.

4- مراحل ذکر شده در بند 2 و 3 را در ضلع مقابل انجام می دهیم و کُرم‌های سی و دی می نامیم.

5- در مرحله بعد ریسمانی با میخ بر سطح آ و سی در طول دیوار می کوبیم به طوری که ریسمان منطبق بر سطح سی و آ باشد در این موقع با گچ ساخته شده و به وسیله ماله کُرم‌هایی به فاصله 90 سانتی متری یا کمتر اجراء، و دقت می نمئیم که کاملاً مماس با ریسمان باشد آنگاه طول دیوار را به همین ترتیب کرم‌بندی می کنیم.

6- در این مرحله ریسمانی بر سطح کرم بی و سی می‌بندیم و مطابق کُرم‌های بالایی اجرا می کنیم.

توجه: قبل از کُرم بندی و شمشه گیری و غیره باید سطح کار را کاملاً جاروب و مرطوب نمود یا (اصطلاحاً با آب، گُل نم پاشید) زیرا گرد و خاک لایه ایست که مانع چسپیدن گچ به سطح کار می شود.

7- شمشه‌‌ایی بلند به اندازه‌ حدوداً 70/2 سانتی متری بر سطح کُرم آ و بی قرار می دهیم زیر شمشه را با گچ و خاک سریع پرمی کنیم.

8- کلیه شمشه گیری‌ها به این طریق اجرا می شود.

توجه 1: فاصله بین دو شمشه را اصطلاحاً یک ترک می گویند. 2: باید دقت شود که شمشه کاملاً بر سطح کُرم‌های آ و بی منطبق باشد در غیر این صورت از شاقول بودن خارج می شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها